STC în Septembrie

Nici nu am apucat bine să ne dezmeticim, abia veniți din vacanță, că am și început munca. În luna septembrie voluntarii secției au participat la activitățile din cadrul Bucharest Science Festival, mai exact Salonul Școlilor și Noaptea Cercetătorilor. 
Salonul Școlilor a fost un eveniment organizat in Promenada Mall, unde elevi de toate clasele, au putut vedea experimente științifice explicate de voluntari din diverse domenii. La standul nostru au învățat cum să facă dintr-un lichid transparent ca apa, staniu de cea mai bună calitate, prin electroliză, cum să aibă grijă de igiena orala e elefantului pe care îl au acasă, cu pasta de dinți a elefantului, de asemenea, cum să aducă la viață slime-ul, pe care mai mult ca sigur îl au toți în dotare, cu putina magnetită și un magnet și multe altele. 
Noaptea Cercetătorilor a fost anul acesta organizată în Parcul Tineretului. Evenimentul a fost dedicat publicului larg, nu numai elevilor, experiemtnele pe care le-am realizat au fost aceleași ca la salonul școlilor dar spre surprinderea noastră, părinții care veneau cu copiii erau mai atenți la ce explicam si puneau mai multe întrebari la final, ceea ce ne arată că, de fapt, dacă este explicată cum trebuie, chimia este departe de a fi grea ba este chiar frumoasă și atractivă. 
Pe această cale vom mulțumi coordonatorilor: Cristina Todașcă, Anca Cojocaru, Vladimir Ene și Ionela Neacșu, și voluntarilor Robert Țincu, Cosmin Pauliuc, Antonia Polismac, Gabriel David, Mădălina Jirghe, Georgiana Netedu, Alex Udrea și Mircea Răducan, pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentelor. 
Ne vedem în octombrie! 


Postări populare de pe acest blog

Recrutări